MONTOLIVET

Conta la llegenda que Pedro Aleixandre era un caballer valencià que va eixir fa molts segles a les croades, el capturaren els musulmans i s’espapà. Exhauste, es deixà caure al costat d’una olivera al camp i es despertà amb una aparició de la Verge, al costat del Riu, a València, a l’horta de Russafa. En record, la parròquia del “monte de olivos”, i fins a hui, un barri de més de 20.000 persones que diguem Montolivet. 

Entre l’Avinguda de la Plata i la de Peris i Valero i entre el carrer de Sapadors i el riu hi ha Montolivet, tan conegut per el centre d’especialitats mèdiques, un centre d’especialitats amb molts metges i molts pacients que venen de moltes parts de la ciutat a la sanitat pública. 

Un barri de Montolivet amb edificis importants. A Montolivet està l’edifici on s’han format moltíssimes generacions de mestres valencians i valencianes, es a dir, hi ha l’edifici de sempre de Magisteri, ¿com és possible que un edifici tan mal fet, haja tingut tanta repercussió en la vida de tanta gent? Ara ja està retirat, bé, encara hi ha en ell les classes del Master de formació del professorat, però s’han desmantelat 9 edificis d’este mític centre del barri de Montolivet. 

L’escola de Magisteri, el centre d’especialitats mèdiques de Montolivet i no ens oblidem del Museu faller, que està en l’antic convent, l’antiga presó militar, pegat a la parròquia de montolivet. Museu faller que es pot visitar per internet en versió 3D a la mateixa web. 

Mestres, metges i falles son alguns dels exemples del que aporta Montolivet a València. Però encara no hem parlat del que veritablement és Montolivet. És una illa de classe obrera en mig de barris rics i nou rics amb l’avinguda de França, la Ciutat de les Arts, l’Avinguda Antic Regne o el jardí del riu a molts pocs metres. És una illa de classe obrera que veu com l’exposició del ninot ha de fer-se en la part rica, com la seua gent lluita en contra dels solars degradats, en favor de la propera parada de metro a l’Avinguda Amando Granell. Una classe treballadora a Montolivet que li agrada anar a menjar al J&M unes calderetes, als bars que envolten el carrer Lluís Oliag, uns plats de cullera a la Taberna Fabianos, uns pastisets a Montesol o uns dolços alemanys a Peters Delicatessa i molts més que nutrixen un gran barri proletari de València com és Montolivet. 

Montolivet compta amb mercat, compta amb tres parròquies molt curioses, compta amb Associació de Veïns i Veïnes, compta amb una classe obrera de xicotets comerços, compta amb el record de l’horta, de la riuà i ara recentment ha vist passar la marató per davant i ha deixat el nom d’una plaça, la de la Marató en record dels més de 30 anys d’este esdeveniment ja valencià, tot això a un barri modern i obrer, tot això a Montolivet. 

 

 

Autor: tracadebarris

Espai del programa "Primera Página" de 8:00 a 9:00 del matí a la 97.7 (València). L'espai apareix els dimarts.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: