Russafa

Russafa pot ser siga un parc d’atraccions i al mateix temps una bombolla dins de València… Hi ha opinions per a tots els gustos sobre el que li ha passat, però concretament…Qué és Russafa? Començarem amb el sabor. A que fa gust? Russafa són els buñols i xurros tradicionals, amb un nom que fa honor al barri, el Contraste. Russafa son tendes de pakis, la madalena del forn dels Borratxos, els cereals que pots emportar-te a granel en Biosofia, els menjars per emportar de Arrozar-se o de Doña Petrona sempre cuina de mercat. Russafa, per tant, és el famossísim MERCAT DE RUSSAFA amb els productes naturalísims de cayena o les taronjes del camp al plat, las carnes argentinas de Adrián, les delicatessen de Zurita, el mediterrani de el greco o el pa de la tahoneta.

Russafa és cuina. I per això es fa la meditació abans de cuinar a l’institut macrobiòtic, però Russafa, si vols també són els ous trufats de Bocart i un brunch al Dulce de leche, les tapes de clásicas y creativas, la casa Pepe, els gelats italians de Brustolón, el gelat artesanal de Soler. I alta cuina a la carta del boccamada, del  Canalla Bistró de Ricard Camarena, Russafa és la finestra, el vermut de la Pizarra, les verdures del Malmo i de Coopenaghe, les cervesses de Simon Boccanegra, les pizzes gourmet de interno mediterraneo, el peix a la brasa de la cooperativa del mar, els mojitos que es feien a la fusteria, inclús les creilles fregides son creatives a Russafa si aneu a la Patatona.

Russafa, és hipster, vintage, de moda i tot per exemple, per els objectes absolutament imprescindibles per a la supervivència contemporànea de la tenda gnomo, la modernitat de Diseño 43, les manualitats de batallón i de lokita botones i la modernitat de cada cosa del Kowalski.

Hem dit moda? La moda a Russafa son els vestits de la Ruzafa Fashion Week, la sastrería Africana de Bissap, els bigots pentinats a Frankie mustache, els productes naturals i orgànics per a la perruqueria A Pelo i els tatuatges hiperromàntics de dermatopía.

Però hi ha més, hi ha molt més, per que ara Russafa és el barri dels teatres, del microteatre, de les marionetes de la sala títere, de la Sala Russafa, de les obres de teatre a les cases de la gent al Festival Russafa escènica, del Saltamontes i molta atenció, de les carátules dels DVD del gran videoclub Stromboli.

Del videoclub a als videojocs de Russafa. Els de virtualium. I a jugar també als hobbies del fallero, al Cocoroom o amb els superherois de Gotham o de Star Toys i no oblidem les maquetes tradicionals de casa Giménez.

A Russafa i a tota València la gent comprava les equipacions esportives de tota la vida en Deportes Arnau, però ara a Russafa fa parkour o es lliga a unes teles a la Revolution School, i apareix el ioga infantil de la casita del arbol i el ioga per a majors del YogaFlow. I sobretot, ara Russafa és el paradís del lloguer de bicicletes, el valencia bike, a verrasend, Russafa Rent Bike i si pases de tot això, els divendres hi ha ping pong en el centre municipal de juventut.

Però quin es estil musical li pega més a Russafa? A banda del Rock del Liverpool, sobretot el jazz. El jazz del ubik, del deslunao, el que s’escolta al Mercedes i el que s’aprén al Russafa musical. Russafa són les popularísimes classes de lindy hop de la escuela, es a dir, del swing de tota la vida.

A Russafa, si no te canses de ballar, pots seguir de festa, el Play, el Xtra Large o al Picadilly i per la vesprada al delorean o a l’hotel california… Russafa, ja ho saps, és un barri que te un fàcil resum de la festa, Russafa són les llums de les falles.

Però Russafa també és política i molta, amb les assamblees de Podemos en la morada, els mitins polítics a l’Sporting Russafa, les assemblees feministes de Russafa a la casa de la dona. Russafa també és conflicte per que s’ha convertit en el paradís de airbnb i per això hi ha la lluita per un lloguer de vivenda no abusiu, Russafa és veïnal i vol descansar i també hi ha qui vol més terrasses i hi ha la plataforma i l’associació i per tota eixa moguda, les conquestes socials van arribant al barri, com les Naus de Ribes, l’escola Alejandra Soler, o el nou parc central de València… Hi ha qui diu que menos és més, per això, podríem seguir, però millor saber que Russafa és hui un parc d’atraccions i al mateix temps, una bombolla dins de València.

Autor: tracadebarris

Espai del programa "Primera Página" de 8:00 a 9:00 del matí a la 97.7 (València). L'espai apareix els dimarts.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: