Camí de Vera

No, no hi ha una via oxidada, ara el camí de vera va al costat de la autovia, l’eixida a Barcelona des de València, comença en el mirador de Tarongers i continua a l’altra banda del politécnic, al costa del cementeri de Benimaclet, continua… no no continua, el Camí de Vera que dona nom al barri, està desfet és una llàstima el seu estat i s’atura de forma brusca abans d’arribar a la sèquia de vera. 

Al barri del Camí de Vera de València viuen 5400 persones… però moltes d’elles creuen que viuen a Benimaclet. No és extrany, donat que tenim al barri de Camí de Vera el Cementeri parroquial de Benimaclet, amb el seu característic marbre, també tenim l’Escola Municipal de Benimaclet, molts comerços de l’Associació de comerciants i professionals de Benimaclet o també el Mercat de llibres usats de Benimaclet, dos barris que es toquen a l’Avinguda Valladolid o a Emili Baró, els barris de Benimaclet i Camí de Vera. Estem en el punt de la ciutat on s’acaben els edificis i comença l’horta, on podem començar el camí de Farinós o on podem vore l’inici de la cultura real de la chufa i ja podem sentar-se a la fresca en l’orxateria Sariers. De fet l’horta és una gran part del barri de Camí de Vera i quan desapareixen els edificis, van apareguent les alqueries, grans. 

Al tercer dissabte de setembre, les alqueries de Camí de Vera es convertixen en escenaris pirotècnics, per demanar i agrair que no caiga pedra. Per això els llauradors porten en romeria els Sants de la pedra «Abdón i Senen» fins a l’Ermita de vera. 

Hi ha una forta cultura de la natura. De fet, tot és ecológic. No només el menjar, no. Al Camí de Vera és ecológic tot. La tintoreria ecológica, l’escoleta infantil els Donyets és de «criança ecológica»… 

Però per a reflexió ecológica, a Camí de Vera tenim l’escola Meme i sobretot el CSO l’Horta. El Centre L’Horta és un referent de la innovació, del pensament alternatiu, de l’anarquisme, de l’experimentalisme, el cooperativisme, el veganisme, el feminisme, l’antifeixisme… On podem gaudir d’un concert de Constanza Piña el proper 19 d’Octubre o compartir observacions en el grup de lectura, tot al Centre Social Okupat, l’Horta, al Camí de Vera. 

Per altra banda, tenim els edificis enormes, que alguns han anomenat «nou benimaclet» i que encara es volen ampliar per la ronda nord. Estos projectes estan en els tribunals aquestes setmanes entre Urbem i l’Ajuntament de València, on també Metrovacesa vol traure cullerada… Vorem que ocorre. Mentrestant, al barri de Camí de Vera, en aquestos carrers de poetes anònims, de parcs fets amb presupostos participatius i places interiors, on podem anar al gimnàs sparta, al gran boquerón o al cerdo crujiente a menjar… es veu passar la vida entre l’horta i la ciutat. 

Autor: tracadebarris

Espai del programa "Primera Página" de 8:00 a 9:00 del matí a la 97.7 (València). L'espai apareix els dimarts.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: