Trinitat

Reparar guitarres és un treball acurat i precís. Cada matí, des de fa 35 anys obri la persiana Kasmont, un Luthier de guitarres, al carrer Molinell, al barri de la Trinitat (46010, Districte de Saidia, València).

A Kasmont, una família seu darrere del mostrador i no fan bona cara. Al fons del comerç, el iaio de la família està fent classes de guitarra i tot per poder arribar millor a fi de mes. No és per ells, pot ser siga la cara trista del barri de la Trinitat, que veu envellir la població sense remei, on hi ha més gent major de 80a anys que entre 10 i 20. Al voltant del carrer Alboraia hi ha una taxa d’atur del 28% i uns carrers, que entre reformes, comerços tenen la tranquilitat d’un barri que està en un lloc privilegiat de la ciutat, però en decadència, bé, tampoc tant, és un barri normal. Carrers amb comerços i finques normals, on pot viure al mateix temps, un conseller d’Hisenda i un migrant sense papers, que per cert, on alguns d’ells i elles van a les classes de la Escola d’Adults Vicent Ventura, impulsada per Comissions Obreres ara fa 25 anys, que hi ha al barri.

Podríem dir que Trinitat és un barri que està, com l’iman, repelent la moda, malgrat tindre una ubicació exelent i tindre un magnetisme molt atractiu de cultura, ja des de que el Rey andalusí Zaid, va aterrar, fa vora un mil·leni.    

I fa molt poc que ha arribat a viure al barri de la Trinitat, Katherine. Ella ve de JacksonVille, a Florida.

Katherine és jove, ronadarà els 20 anys i està animada. Només porta 4 mesos a València i vol saber més d’aquesta ciutat, encara que vol seguir coneguent altres ciutats del mon. Katherine és monja. És una de les monges, del hogar de la madre, que des de fa molt poc, habiten el Monestir que dona nom al barri, el Real Monestir de la Trinitat. Aquest monestir, és un dels testimonis religiosos vius més antics de València, on Isabel de Villena escrigué Vita Christi, un llibre del segle XV que conta la vida de les dones que rodejaren a Jesús de Natzaret, una reflexió de la feminitat i l’esglesia, que es va fer al Monestir de la Trinitat, al mateix lloc on Katherine, la monja que ha vingut de Florida a València, ara s’encarrega de netejar el seu pati. 

El barri de la Trinitat és una font infinita d’històries, però sobretot és una font inesgotable de cultura.

Sense eixir del barri de la Trinitat podem vore cuadres de Velázquez i de Goya al museu de belles arts, podem visitar els jardins del Real, de Vivers, amb gran quantitat d’escultures, també podem fer hípica o jugar a tenis, visitar el servei nacional de Meteorologia o l’antiga i tradicional estació de trens de pont de fusta. Podem vore els instruments per a investigar als animals al museu de ciències naturals, o també podrem anirmar el gust de la lectura, tant a la llibreria solidària Aida, que és molt recomanable, com a l’ agència de la Lectura, que pròximament estarà al barri de la Trinitat.  

Trinitat, un barri de cultura i tranquil. 

Autor: tracadebarris

Espai del programa "Primera Página" de 8:00 a 9:00 del matí a la 97.7 (València). L'espai apareix els dimarts.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: