Campanar

Música: Gerointifada (3.0 – Orxata Sound System)

Un camp on anar per a lliurar-se del mal olor de la ciutat. Camp – a – anar. Així va començar el barri al que hui li tirem la traca: Campanar.

Ara que la població de Campanar no són 150 llauradors i llauradores que hi havia al segle XVIII, sino més d’11.000 persones. Amb una taxa d’atur del 22%.

Ara que venen les Festes d’una Verge de Campanar, més que centenària.

Ara que, paradoxa, parlant de festes i falles L’Antiga ha sobreviscut més forta guanyant en la història al Nou campanar.

Ara que sabem que l’autèntic bioparc era l’horta que per a construir el mateix bioparc es varen carregar… es a dir, el Pouet.

Ara que sabem com portaren la droga al Pouet per a especular amb els terrenys que estan prop del Carrefour de Campanar.

Ara que recordem quan Tomas Glick, vingué des de la Universitat de Harvard a admirar les cèquies de Rascanya i Tormos, a valorar el patrimoni amb el que s’estava especulant i construint, fins a amurallar amb torres d’edificis i avingudes a Campanar.

Ara que cal guanyar l’horta i la cultura de la partida de dalt, guanyar la partida de veritat, amb taules per a salvar el poc que queda.

Ara que les espigoladores salven de la pluja d’asfalt les veus de les dones de Campanar, l’horta que no veu paret entre la nit i el dia.

Ara que es vol impulsar i recuperar el nucli històric de Campanar, rehabilitar l’Alqueria del Rei i l’entorn protegit de l’antic camí del Pouet.

Ara que després de 30 anys de fer grans Avingudes, que pareixen autopistes com les del General Avilés, Maestro Rodrigo, Pio XII… ara es vol culminar el projecte dels Veïnat de pacificar el transit dins del barri.

Ara que hi ha projectes a Campanar i amb les alqueries. Projectes socials com el de l’alqueria de Ricós  on al 2019 hi haurà el primer centre municipal d’acollida a inmigrants i refugiats.

Ara que encara queda un camp – a – anar.

Hem aprés de les Campaneres i els campaners que «Tindre arrels no limita, no pesa a la vida». Per molts anys, Campanar.

Traca dedicada a la memòria d’Eduard Pérez Lluch.

Autor: tracadebarris

Espai del programa "Primera Página" de 8:00 a 9:00 del matí a la 97.7 (València). L'espai apareix els dimarts.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: