Natzaret

Música: (Tot música de Natzaret, Banda, cor, batucada…) + El sur también existe

Bon dia! Anem als Poblats Marítims, fins a Natzaret i, si arribem, tirarem la traca. Si arribem… per que no és gens fàcil. Pensem, anar en metro: Línea 1,3,4,5,6… ei, i la 2? La 2 precisament, la que falta, és la que es suposa que arribara a Natzaret. Sí, després d’11 anys abandonada diuen que ara hi haurà diners de la Unió Europea, que en un futur… possiblement…

¿I l’estació ferroviaria de Nazaret d’interés patrimonial? Abandonada des de l’any 1983. Sumem la desaparició de la línea 3 d’autobús, substituida per la línea 95. Bé I si anarem caminant a Natzaret? Fixa’t. El pont per a creuar, estava tancat durant mesos i el varen assaltar els veïns i veïnes del Marítim per a obrir-lo definitivament a les persones. Però Felip Bens ens comenta com hui és dantesc l’espectacle en el camí de les Moreres.

Bé. Imaginem que hem arribat a Natzaret. Vegem un barri que als últims 8 anys ha perdut un 15% de població. Ara viuen vora 6000 persones. I ens trobem amb una taxa d’atur del 50%. Natzaret compta, a més, amb una de les xifres més altes d’abandonament educatiu. Hui les tres escoles del barri són CAES, centres de caràcter especial.

Si arribem tambè vorem el Port. El port de València que va furtar la platja a Natzaret al 1986 i és una amenaça encara ara per al barri. Com hauran deduit, la lluita veïnal a Natzaret és dura i incanssable. Visquen els 42 anys de la seua Associació de Veïnes i veïns! Amb victòries per exemple davant de la fàbrica d’oli Moyresa, l’enllumenament o la qualitat dels serveis bàsics.

Recentment han aconseguit un pacte per a fer el parc de la desembocadura del riu, amb les dificultats que ha posat sempre el port, amb una extensió aproximada de 86.000 metres quadrats i la ciutat esportiva del Llevant. A més, enderrocant el mur al voltant d’una antiga fàbrica. Un mur contra el barri. Cal afegir que, Nazaret és el barri que més pateix les inundacions, al 1957, 2004… a més, l’abandonat circuit de Fórmula 1 en 2007, encara afecta més donat que alguns trams ubicats al riu estan a una cota més alta que la de Natzaret.

I enmig d’aquesta situació al barri de Natzaret trobem miracles quotidians: Per exemple el recent campionat d’Espanya de Promeses paralímpiques de natació, uns equips fantàstics de Waterpolo, Festivals internacionals solidaris, i tambè trobem molta música, com la que estem escoltant en forma de banda, coral, batucada… Ganes de fer un barri digne i habitable hi ha. Pot ser el més important és arribar d’una vegada a Natzaret. Ara sí, parlem amb el Hastag #TracaDeBarris i seguim a la ràdio.

Autor: tracadebarris

Espai del programa "Primera Página" de 8:00 a 9:00 del matí a la 97.7 (València). L'espai apareix els dimarts.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: