La Creu Coberta

Bon dia! Abans de parlar, voldria dir unes paraules:

5 de Novembre de 2011 feia fred, era de nit i va arribar amb ganes de molta festa Paris Hilton. Segur que ningú li va dir on estava. Però ¿on va eixir de festa la megarica?

Hui la traca serà al barri on Paris Hilton va eixir de festa…

al barri de la Creu Coberta (Districte de Jesús, 46017, València).

Al barri de la Creu Coberta són 6000 habitants, malauradament 1000 están a l’atur o són treballadors no qualificats, es a dir, un de cada 6.  Vivendes dels anys 80a, i més de 150 comerços amb un 50% de la població nascuda fora de la ciutat de València.

Però si Paris Hilton haguera anat a La Creu Coberta amb la llum del dia, que haguera vist?  Algú diria que fàbriques abandonades. Sí. Però també uns graffitis brutals, dels millors de València sense dubte, la majoria de Duke103 o de Miedo12.

I, a banda de falles festeres i banda de música, pots trobar a veïns com  Juan Pechuán, un músic de la Creu Coberta, que ha sigut oboista de la Filarmónica de Berlín.

La notícia del Levante que més recordareu sobre la Creu Coberta, segurament serán els Botellons. Fins i tot Paris Hilton segur que faria també un poc de Botellón… El soroll, els veïns… la nit. El de sempre.

Però ací preparats, que ve el masclet de la traca: La meitat de terreny del barri de La Creu Coberta és un solar. Heu escoltat bé. La meitat del barri: Un solar. Un solar de fa més de 30 anys. L’antic parc d’Artilleria, del Ministeri de Defensa. Una vegada més, un tracte injust del Govern Central al nostre dia a dia.

Es veu que la cosa es recuperarà per parts: L’escola Ángel de la Guarda primer, edificacions, els terrenys de Sepes… Però pinta que va per a llarg…

Al voltant de la meitat del terreny del barri es un solar de l’antic Parc d’Artilleria.

Segurament Paris Hilton no recorde molt aquella nit, però els veïns i veïnes de la Creu Coberta sí que mereixen molt més que un solar en la porta de sa casa.

Ara sí, parlem amb el Hashtag #TracaDeBarris i seguim a la ràdio.

http://www.levante-emv.com/valencia/2017/05/11/urbanizacion-viejo-cuartel-ingenieros-comenzar/1565142.html

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/11/02/valencia/1320231821.html

http://val.levante-emv.com/multimedia/videos/sucesos/2017-11-01-131698-pelea-puertas-discoteca-cruz-cubierta-noche-halloween.html

http://www.levante-emv.com/valencia/2012/08/20/exigen-cancha-creu-coberta-sustituir-pidieron-quitar/929521.html

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2010/08/20/consell-viera-casa-potenciaria-musicos-valencianos/732229.html

Haz clic para acceder a Distrito_09_Barrio_3.pdf

Autor: tracadebarris

Espai del programa "Primera Página" de 8:00 a 9:00 del matí a la 97.7 (València). L'espai apareix els dimarts.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: